Wanneer ben ik miljonair?

Als voorbereiding op mijn werk, loop ik vaak mee binnen verschillende organisaties. Wat ik dan regelmatig merk, is dat de spanning die medewerkers in hun dagelijks werk ondervinden het gevolg is van het niet bewust stellen van effectieve doelen. De vermeende doelen die men zich gesteld heeft, blijken vaak niet haalbaar te zijn. Vaak probeert men dan door middel van kunst en vliegwerk of door het vertonen van (eigen) grens overschrijdend gedrag deze doelen toch nog te halen.

Indien dit niet lukt worden doelen eventueel bijgesteld, maar dit kan regelmatig een onbevredigend gevoel geven. Uiteindelijk kan dit dan zelfs leiden tot een situatie waarbij de medewerker niet meer in staat is om het beste uit zichzelf te halen. Tevens kan de motivatie, inspiratie, creativiteit, flexibiliteit e.d. van de medewerker hier ook onder gaan leiden. Let wel; ik wil hier zeker niet beweren dat dit altijd zo afloopt of voor iedereen geldt. Op de vraag welk doel de medewerker zich gesteld heeft, weten velen geen exact antwoord te geven. “Tja hoezo een doel? Ik wil gewoon mijn werk doen, het moeilijke gesprek voeren, de afdeling aansturen of mijn targets halen binnen de gestelde tijd”. Dit zijn dan erg vaak de veel voorkomende antwoorden.

Wat is mijn doel?

Op de vraag; ”Wat is nu je persoonlijk doel voor vandaag of voor deze week”, weten velen geen antwoord. Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om jezelf regelmatig de vraag te stelen; “Wat is nu eigenlijk mijn doel en hoe kan ik dit doel behalen?”.

Een mooi hulpmiddel hierbij zijn de vijf vormvoorwaarden voor een doel:

1) Formuleer je doel positief (m.a.w.: wat wil ik wel i.p.v. wat wil ik niet);
2) Maak je doel toetsbaar (hoe weet ik dat ik mijn doel gehaald heb?);
3) Stel het doel volledig binnen je eigen controle (kan ik mijn doel zelf verwezenlijken?);
4) Maak de context duidelijk (waar en wanneer wil ik mijn doel gehaald hebben?);
5) Valt het doel binnen mijn eigen “zijn” (zijn de voordelen van de huidige situatie voor mij niet belangrijker dan de nadelen van de nieuwe situatie?)

Met name de vragen drie en vijf zijn vaak de moeilijkste vragen. En hier gaan dan de meeste doelen ook regelmatig op stuk.

Het proces naar een miljoen.

Wij stellen onze doelen vaak vanuit pragmatisme en deze doelen blijken dan vaak middelen te zijn om een hoger doel te bereiken. Beter is het dan ook om van het hoger doel uit te gaan en dan te kijken welke middelen je zelf ter beschikking hebt om dit doel te verwezenlijken.

Laat ik een voorbeeld noemen; mijn doel kan zijn dat ik op 1 januari 2015 miljonair wil zijn. Als ik dit doel toets aan de eerder vijf genoemde voorwaarden dan stopt dit proces bij punt drie. Ik zou mijn dagdeel tarief kunnen verhogen, maar krijg dan zeer waarschijnlijk minder klanten. Ik zou een bank kunnen beroven, maar ook daar zitten een hoop factoren aan welke buiten mijn invloedsfeer vallen en dat past ook niet binnen mijn eigen “zijn” (zie punt 5).

Als ik mijzelf vervolgens de vraag stel: “hoe komt het dat ik miljonair wil worden?” dan zal daar vaak een antwoord op gevoelsniveau op volgen (soms moet men nog wat meer doorvragen om tot de kern van het antwoord te komen). Maar uiteindelijk zal het antwoord altijd op gevoelsniveau liggen.

Bijvoorbeeld: “ik wil miljonair worden, omdat ik dan mijn rust en ontspanning kan vinden”. Andere doelen op dit niveau kunnen bijvoorbeeld zijn: “ Ik wil innerlijke rust”, “Ik wil mij zeker voelen”, “Ik wil een goed gevoel” of “Ik wil mijzelf serieus nemen”. En hier nu zit de kern van het verhaal. Op de vraag; “Wat wil ik nu eigenlijk?”, is het onbewuste antwoord altijd een antwoord op het niveau van mijn gevoel en zijn alle andere “doelen” slechts middelen om dit doel te bereiken.

Durft u het aan?

Dit alles kan voor een aantal mensen misschien wat wollig klinken. Ik wil u toch uitdagen om voor uzelf volgens deze methode eens uw persoonlijke doel(en) te bepalen en van hieruit een plan van aanpak te maken.

U zult merken dat de mogelijkheden welke uzelf heeft om uw uiteindelijke doel te behalen, dan vele malen groter is dan dat u in eerste instantie dacht. Tijdens mijn volgende blog kom ik uitvoeriger terug op punt één van deze methode, op het maken van een plan van aanpak en de beeldvorming.

Gaat u de uitdaging aan?
Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie. Indien u vragen heeft, hoor ik het graag.

Veel succes en een vriendelijke groet,

Ferry van Mourik
Directeur Reframe Advies en training
ferry@www.reframe.nl

Gepubliceerd door Ferry van Mourik op 8 oktober 2014

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...