Intervisie

Reframe verzorgt intervisie voor groepen of afdelingen binnen uw organisatie. Intervisie zorgt ervoor dat collega’s elkaar onderling ondersteunen en helpen om hun werkzaamheden beter uit te voeren. Intervisie zet een verbeteringsproces in gang met betrekking tot vraagstukken en problemen op de werkvloer. Het gaat hierbij om vakinhoudelijke aspecten, dilemma’s en persoonlijk functioneren. Uitgangspunt van de intervisie is dat de groepsleden worden gestimuleerd om de sessies uiteindelijk zelfstandig voort te zetten.

Inhoud

Intervisie start altijd pas na een vrijblijvend intakegesprek met de opdrachtgever waarin de totale trajectduur wordt vastgesteld en het plan van aanpak wordt doorgenomen.

Het traject bestaat uit een aantal bijeenkomsten, met nader te bepalen frequentie. Alle leden van de intervisiegroep spreken tijdens de eerste bijeenkomst hun verwachtingen uit over wat ze willen bereiken door middel van de intervisie bijeenkomsten. Voorafgaand aan de bijeenkomsten brengen de deelnemers hun vragen en agendapunten in. Het kan daarbij gaan om technische vragen die inhoudelijk eenvoudig te beantwoorden zijn, maar ook ethische kwesties of voorkomende conflictsituaties. De invulling van de bijeenkomsten kan per keer verschillen, afhankelijk van het onderwerp. Er wordt afwisselend gebruik gemaakt van groepsreflectie, zelfreflectie en rollenspelen.

Voor wie?

Intervisie is bedoeld voor iedereen die meer wil leren over zijn/haar vakgebied en hierover tips en leermomenten wil delen met collega’s.

Ook voor leidinggevenden is intervisie een waardevolle manier van coaching. Zij kunnen onderling ervaringen en persoonlijke dilemma’s met elkaar delen.

Intervisie is in veel gevallen een welkome aanvulling op een lopend trainingstraject. De trainer neemt de rol van begeleider aan en is desgewenst beschikbaar om na afloop van het trainingstraject de intervisie verder te verzorgen.

Werkwijze

Een voorwaarde voor succesvolle intervisie is dat de groep samenkomt op basis van gelijkwaardigheid. Medewerkers zitten dus nooit samen met hun direct leidinggevende in een groep. Succesvolle intervisie staat of valt ook met onderling vertrouwen en veiligheid binnen de groep. Durft iedereen zich bloot te geven? De trainer/begeleider benadrukt en bewaakt daarom steeds de vertrouwelijkheid binnen de intervisiegroep. Bovendien bewaakt hij/zij de voortgang van het traject.

Het waardevolle van intervisie is dat de betrokkenen elkaar ondersteunen bij het oplossen van werkgerelateerde problemen en leren van elkaars ervaringen. Het gaat hierbij om een zelfsturend en op reflectie gericht proces. Daarnaast leren zij, via collegiale consultatie, elkaars leervermogen te versterken.

Tarief

Intervisie is een maatwerktraject waarbij een aantal criteria invloed hebben op het tarief, waaronder de beschikbare tijdsbesteding, de duur en het aantal gewenste contactmomenten.

Neem contact op voor een afspraak of vrijblijvend voorstel op maat!

Download de PDF

Graag alles nog even rustig doorlezen?
Download dan onze digitale folder Intervisie

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...