Supervisie

Supervisie is een leertraject, waarbij mensen, die beroepsmatig met mensen werken, hun eigen stijl van werken verbeteren. Het gaat daarbij om het verbeteren van het persoonlijk functioneren op het gebied van mensgerichte relaties. Dit doen wij door uw gedachten, inzichten, gevoelens, opvattingen, strevingen en gedragingen adequaat op elkaar af te stemmen.

Tijdens het traject geven wij u inzicht in uw vaste denkpatronen en verkennen we samen uw drijfveren en overtuigingen. Zelfreflectie en zelfinzicht zorgen ervoor dat u kunt inschatten welke situaties problemen op kunnen leveren en hoe u deze situaties het beste hanteert.

Inhoud

Supervisie begint bij Reframe met een denkstijltest: de Metaprofiel analyse®. De resultaten worden in het volgende gesprek met de supervisant(en) doorgesproken. Aan de hand van de analyse en een eerste oriënterend gesprek worden er heldere, haalbare en praktijkgerichte doelstellingen vastgesteld. De supervisant spreekt tijdens de eerste bijeenkomst zijn/haar verwachtingen uit over de te bereiken doelen. Het traject bestaat uit een aantal sessies, met nader te bepalen frequentie.

Tijdens een supervisie traject reflecteert u op uw eigen functioneren, competenties, werkervaringen en werkwijze. De supervisor geeft u, ondersteund door de resultaten van de Metaprofiel analyse®, inzicht in uw eigen waarnemen, denken, voelen en handelen, met betrekking tot het uitvoeren van uw functie en de interactie met collega’s, klanten en derden.

Door bewust te worden van uw eigen gedrag in verschillende rollen/settings ontstaat inzicht om effectiever te kunnen functioneren en communiceren. Hierdoor leert u gericht te sturen op het gewenst effect van uw gedrag en uw wijze van communiceren. Tijdens onze trajecten stimuleren wij niet alleen bewustwording en inzicht maar faciliteren wij ook in het geven van praktische en direct toepasbare handvatten om effectiever (resultaatgericht) en efficiënter (doelgericht) te kunnen functioneren en communiceren.

Wij geven een alternatieve, positieve interpretatie van problemen die u ondervindt tijdens de interactie met uw omgeving. Wij suggereren een nieuwe en andere manier van denken en doen. Dit maakt u vrij om uw gedrag te veranderen en om veranderingen te bewerkstelligen.

Voor wie?

Supervisie is bedoeld voor iedereen die zijn eigen werkstijl en functioneren wil verbeteren en het contact met collega’s, klanten en derden effectiever wil laten verlopen.

Reframe verzorgt supervisie voor individuen of kleine groepen (max. 4 personen) binnen uw organisatie.

Werkwijze

Supervisie start altijd pas na een vrijblijvend intakegesprek met de opdrachtgever waarin de totale trajectduur wordt vastgesteld en het plan van aanpak wordt doorgenomen.
De deelnemers maken na afloop van elke sessie een taakopdracht en/of een reflectieverslag.

Na afloop volgt een evaluatiemoment met de opdrachtgever waarbij het eindrapport wordt overhandigd. De bedoeling is dat de deelnemer na afloop van het traject de supervisie vaardigheden zelfstandig kan inzetten.

Tarief

Supervisie is een maatwerktraject waarbij een aantal criteria invloed hebben op het tarief, waaronder de groepssamenstelling, beschikbare tijdsbesteding, de duur en het aantal gewenste contactmomenten.

Neem contact op voor een afspraak of vrijblijvend voorstel op maat!

Download de PDF

Graag alles nog even rustig doorlezen?
Download dan onze digitale folder Supervisie

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...