Teamcoaching

Een team heeft een gigantisch potentieel; er zijn veel kwaliteiten en persoonlijkheden die elkaar kunnen aanvullen en versterken. Maar hoe meer mensen er in een team zitten, hoe meer factoren een goede samenwerking in de weg kunnen staan. De communicatie kan stroef verlopen, er kunnen conflicten zijn, onrealistische verwachtingen, verborgen agenda’s, onderlinge rivaliteit, onzekerheden of een gebrek aan vertrouwen. Hoe haalt u het beste uit een team, zet u de neuzen dezelfde kant op en komt u tot een effectieve samenwerking? Teamcoaching van Reframe biedt uitkomst.

Inhoud

Door middel van teamcoaching helpt Reframe om de communicatie binnen uw team te verbeteren en uw team op de meest effectieve wijze in te richten. Eventuele belemmeringen worden aan de oppervlakte gebracht en onder handen genomen. Het doel is om als team slagvaardiger en productiever te werk te gaan.

Teamcoaching is een op maat gesneden traject dat helemaal wordt afgestemd op de behoeften en pijnpunten binnen het team. Het traject gaat van start met het formuleren van gezamenlijke teamdoelen, persoonlijke leerdoelen en een eenduidige visie. Vervolgens vinden er regelmatig teamsessies plaats, waarbij de coach van Reframe zorgt voor een duidelijke koers, verrassende inzichten, reflectiemomenten, bijsturing en begeleiding. De gezamenlijke doelen en eenduidige visie zorgen voor verbinding en een sterker teamgevoel.

Afhankelijk van de leerdoelen kunnen volgende onderwerpen aan bod komen:
– transparant communiceren;
– het verbeteren van interne en/of externe communicatie;
– inzicht geven in de eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid;
– het optimaal gebruikmaken van ieders kwaliteiten;
– succesfactoren voor teams;
– procesgericht werken;
– werken onder druk.

Voor wie?

Teamcoaching is bedoeld voor alle teams die actief en doelgericht willen werken aan een betere onderlinge communicatie, afstemming van taken en werkgewoonten. Een team zit vol met interessante persoonlijkheden en mooie kwaliteiten. Het is zonde om deze voor een groot deel onbenut te laten.

Werkwijze

Teamcoaching start met een intakegesprek, waarbij de totale trajectduur wordt vastgesteld en het plan van aanpak wordt doorgenomen. Vervolgens loopt de coach mee op de werkvloer om goed zicht te krijgen op de werkomstandigheden, sfeer en cultuur. Met een denkstijlanalyse brengen we de drijfveren, kwaliteiten en leerpunten van elk afzonderlijk teamlid in kaart. Hierdoor krijgen we goed zicht op de samenstelling van het team. Het ontwikkeltraject van Teamcoaching wordt hier volledig op afgestemd.

Tijdens een aantal teamcoaching sessies wordt de interactie en samenwerking binnen het team verbeterd. De teamleden gaan aan de slag met individuele en gezamenlijke leerdoelen. Na de laatste sessie volgt een evaluatiemoment. Na afloop van het traject is er een prettig team ontstaan waarin er begrip is voor elkaar, men elkaar respecteert en effectief wordt gewerkt aan taken en doelstellingen.

Tarief

Teamcoaching is een maatwerktraject waarbij een aantal criteria invloed hebben op het tarief, waaronder de aard van de opdracht, de beschikbare tijdsbesteding en de duur van het traject.

Ook uw team versterken? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voorstel op maat!

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...