Agressie Opvang Team

Binnen uw organisatie kunt u te maken krijgen met calamiteiten en agressie. In de meeste gevallen wordt de politie dan ingeschakeld of een andere hulpverlenende instantie. Logisch. Zij zijn er immers voor opgeleid om de situatie onder controle te krijgen. Maar wat doet u in de tussentijd, als de hulpdiensten er nog niet zijn? Een dergelijke situatie vraagt om een professionele aanpak. Een speciaal opvangteam (agressieopvangteam, alarmopvolgteam, interventieteam of peacekeepersteam), is dan de juiste oplossing.

Het is prettig om in een spannende situatie terug te kunnen vallen op uw eigen medewerkers. Een opvangteam bestaat uit een selecte groep vaste medewerkers die bekend is met de organisatie en die direct ter plaatse is als dat nodig is. Het is van cruciaal belang dat dit team precies weet wat te doen bij diverse calamiteiten en incidenten. Maar het is nog belangrijker dat zij kunnen omgaan met hun eigen spanning en die van de medewerkers. Alleen dan kunnen zij de stressreactie na een ingrijpende gebeurtenis verlichten en verminderen. Met onze unieke en complete aanpak kunt u de opvang tijdens calamiteiten met een gerust hart overlaten aan uw eigen opvangteam.

Inhoud

Bij de training Agressie Opvang Team besteden we aandacht aan verschillende aspecten van agressie, communicatie, stress en samenwerken. We gaan verder dan bedrijfshulpverlening; we leren het team om te gaan met agressie.

De insteek is praktijkgericht; de teamleden gaan concreet aan de slag met zichzelf, het team als geheel en het eigen agressieprotocol.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

– rollen en taken binnen het team;
– verantwoord en veilig samenwerken conform het agressieprotocol;
– het herkennen van verschillende vormen van spanningsvol of agressief gedrag;
– het onder controle houden van de eigen spanning;
– omgaan met agressief gedrag;
– situationeel en samen ingrijpen/optreden;
– het trainen van vaardigheden om de-escalerend op te treden;
– briefing en debriefing.

Voor wie?

De training is bedoeld voor medewerkers die binnen hun organisatie deel uit (gaan) maken van een bedrijfsopvangteam, alarmopvolgteam, interventieteam of peacekeepersteam.

Een trainingsgroep voor het Agressie Opvang Team bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht en kan er gewerkt worden aan persoonlijke ontwikkelpunten.

Werkwijze

Bij Reframe gaan we voor een complete aanpak. Van opvang tot nazorg, van alarminstallaties tot agressieprotocol en van briefing tot bewustwording. Wij trainen het team, maar bieden ook praktische ondersteuning. Is er apparatuur die kan helpen? Hoe worden de taken het best verdeeld? Onze ervaren trainers weten raad.

Een theoretisch kader is belangrijk. Richtlijnen, stappenplannen en protocollen zorgen voor een houvast. Maar u weet nooit hoe u en uw teamleden reageren bij calamiteiten en agressie. Daarom is onze training geheel opgebouwd uit oefeningen. Aan het eind van de training zijn de teamleden volledig op elkaar ingespeeld, zodat iedereen ‘in control’ is tijdens en na een stressvolle situatie.

Om de simulaties en oefeningen zo realistisch mogelijk te maken, verzorgen wij de training bij voorkeur binnen uw organisatie. U bent dan verzekerd van een op maat gemaakte training met extra aandacht voor specifieke wensen.

Tarief

Ook uw agressie opvang team versterken? Neem voor een afspraak of vrijblijvend voorstel contact met ons op!

Subsidie:
Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het mogelijk dit scholingstraject vrijgesteld van BTW uit te voeren.

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...