Overvaltraining

Het RAAK-principe is een chronologische opsomming van maatregelen die u moet doorlopen bij een overval:
1. Rustig blijven
2. Aanvaarden van slachtofferrol
3. Afgeven van geld of goed
4. Kijken naar de kenmerken van de dader

Het zijn duidelijke en logische stappen. Maar bij een heftige en gewelddadige gebeurtenis als een overval loopt het meestal al spaak bij stap 1. Gevoelens van angst en boosheid nemen de overhand waardoor het moeilijk is om helder na te denken.

Bij de overvaltrainingen van Reframe ligt de focus op uw eigen gedrag en emoties. Hoe reageert u in een spanningsvolle situatie? En wat kunt u doen om het hoofd koel te houden? Want pas als het lukt om de stressreactie te controleren, komt u toe aan de volgende stap: het volgen van de veiligheidsprocedure. De ervaren trainers van Reframe beginnen bij de basis en leggen een stevig fundament om de (emotionele) schade bij een overval te beperken.

Inhoud

Bij een plotselinge overval maakt logica plaats voor paniekgevoelens. Logisch, u bent totaal overrompeld. Uit onderzoek blijkt dat het volgen van een overvaltraining de emotionele schade na een overval beperkt. Dat komt doordat u beter weet wat u moet doen in een dergelijke situatie.

Tijdens de overvaltraining maken we u bewust van uw stressreactie en leert u onder hoogspanning controle te houden over uzelf en de situatie. Bovendien besteden we aandacht aan preventieve maatregelen, zwakke punten in de beveiliging en de gevolgen die bepaalde handelingen kunnen hebben.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– bewustwording van uw eigen reactie tijdens spanningsvolle situaties;
– oefeningen met zelfcontrole, spanningscontrole en situatiecontrole;
– manieren om de-escalerend op te treden;
– veiligheidsvoorschriften;
– preventieve maatregelen;
– eenduidig handelen en het belang van goede afspraken;
– het RAAK-principe;
– verbale en non-verbale communicatie tijdens een overval;
– wat te doen na een overval;
– het formuleren van richtlijnen en procedures.

Voor wie

De training Overvalpreventie is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werkzaamheden geconfronteerd kan worden met een overval of gijzeling. Denk aan een medewerker van een tankstation, bank, juwelier, supermarkt, kledingzaak, horecaonderneming of slijterij.

Werkwijze

De overvaltraining van Reframe bestaat uit simulaties, individuele oefeningen en groepsopdrachten. De opzet is praktisch, persoonlijk en herkenbaar. We vinden het daarbij belangrijk om respect te hebben en te houden voor het acceptabele. Daarom simuleren we geen overval van begin tot eind, maar gaan we oefeningen doen die u leren om te gaan met heftige gevoelens als onmacht, overrompeling en angst.

Onze ervaren trainers hebben de oefeningen met de grootste zorgvuldigheid ontwikkeld. Een trainingsgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Zo is er voldoende aandacht voor elke deelnemer.

Veiligheidsscan
Onze trainers hebben een jarenlange ervaring met het geven van overvaltrainingen. Hier kunt u uw voordeel mee doen. Niet alleen tijdens de training maar ook daarvóór. Wij komen namelijk graag naar uw bedrijf toe voor een veiligheidsscan. We kijken kritisch naar de beveiliging van het pand, de routing van het eventueel aanwezige geld en de wijze waarop het pand geopend en gesloten wordt. Ons doel: het een overvaller zo moeilijk mogelijk maken om u en uw bedrijf schade toe te brengen.

Tarief

Meer weten over onze overvaltraining? Neem contact op met Reframe voor een afspraak of vrijblijvend voorstel!

Subsidie:
Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het scholingstraject vrijgesteld van BTW.

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...