Effectief communiceren

Resultaat

Effectief communiceren is een groot goed. Het zorgt ervoor dat gesprekspartners elkaar beter begrijpen, ze sneller tot de kern komen en beter samenwerken. Maar wat maakt communicatie effectief?

Effectief communiceren vraagt om een open instelling, een duidelijk doel en afstemming op de ander. Om écht contact te kunnen maken, is het handig om u bewust te zijn van uw eigen manier van waarnemen, denken en handelen in een bepaalde situatie. Dat bepaalt namelijk wat een situatie met u doet en dat bepaalt weer hoe u reageert tijdens een gesprek. Goed dus om inzicht te krijgen in dat proces.

Tijdens de training Effectief communiceren van Reframe leert u doelgericht te communiceren. U leert na te denken over het doel dat u wilt bereiken en op welke manier u dat kunt bereiken. Hierbij kijken we altijd naar de omstandigheden van u en uw gesprekspartner. Oeverloos praten, doelloos vergaderen en eindeloos in cirkels blijven draaien is hiermee verleden tijd.

Inhoud

Tijdens de training Effectief Communiceren van Reframe ligt de focus op bewustwording van uw eigen gedrag in een bepaalde situatie. Hoe communiceert u in verschillende rollen en situaties? Wat zijn uw verwachtingen van een gesprek en zijn die reëel? Welk referentiekader hanteert u? Wat zijn uw normen? Hoe gaat u om met spanningen tijdens een gesprek? Inzicht krijgen in uw eigen handelen is het beste uitgangspunt voor verbetering.

Samen met een ervaren trainer gaat u aan de slag met vaardigheden die helpen uw gedrag zo optimaal mogelijk in te zetten. U werkt aan technieken om goed te luisteren naar anderen en de juiste vragen te stellen. Zo kunt u achterhalen wat de behoeften van uw gesprekspartner zijn. U leert het filter van aannames, verwachtingen en veronderstellingen van u af te schudden, drijfveren van de ander te doorgronden en doelgericht te communiceren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– verbale en non-verbale communicatie;
– het verschil tussen congruente en incongruente communicatie;
– het doen van aannames en veronderstellingen;
– omgaan met spanning in een gesprek;
– doelen van een gesprek vaststellen;
– contact maken en houden;
– ‘mensen lezen’
– ‘afstemmen’
– luisteren – samenvatten – doorvragen;
– feedback geven en ontvangen;
– aanspreken en confronteren;
– houding en uitstraling.

Voor wie?

Wilt u uw communicatie naar een hoger plan tillen? Precies weten hoe u houding, woorden en intonatie op elkaar moet afstemmen om het juiste resultaat te bereiken? Dan is de training Effectieve communicatie van Reframe bedoeld voor u! Het is een training waar u uw hele (werkende) leven de vruchten van zal plukken.

Een trainingsgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Ervaring leert dat er dan voldoende ruimte is om zelf te oefenen en te werken aan uw persoonlijke doelen voor effectieve communicatie.

Werkwijze

Theorie over communicatiestijlen en –niveaus vormt slechts de basis van de training Effectief communiceren. Communiceren is echt iets wat u moet doen! De training is zo praktisch mogelijk opgezet, met individuele oefeningen, groepsopdrachten, praktijksimulaties en eigen praktijkvoorbeelden.

Het trainingstraject begint met een voorgesprek. We brengen uw persoonlijke leerdoelen, uw kwaliteiten en valkuilen in kaart, zodat we hier bij de oefeningen gericht aandacht aan kunnen besteden. Dat maakt de training concreet en persoonlijk. Tijdens het traject krijgt u opdrachten mee die in de eigen organisatie uitgevoerd moeten worden.

Duur

Het traject Effectief communiceren bestaat uit 2 trainingsdagen met daartussen een periode van 3 weken. In deze drie weken gaat u aan de slag met opdrachten die in de werkpraktijk uitgevoerd moeten worden.

Tarief

Interesse in een in-company training? Neem contact op met Reframe voor een afspraak of vrijblijvend voorstel!

Subsidie:
Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het scholingstraject vrijgesteld van BTW.

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...