Crisismanagement

Resultaat

Waarschijnlijk heeft uw bedrijf niet elke dag te maken met fraude, stakingen, een grote brand, productterugroepingen of vervelende berichten op Twitter. Toch is het belangrijk dat u in een crisissituatie precies weet wat u moet doen. Als leidinggevende is het namelijk uw taak om operationele en strategische beslissingen te nemen, ook tijdens spannende en onvoorziene situaties. Doet u dit goed, dan kunt u de schade van een crisis minimaliseren.

Maar tijdens een crisis heeft u niet alleen te maken met het incident op zich. U moet uw eigen spanning onder controle weten te houden, duidelijk communiceren met medewerkers en externen, samenwerken met een crisisteam en het overzicht kunnen bewaken in alle hectiek. Hoe kunt u dat het beste doen? De training Crisismanagement van Reframe helpt u hierbij.

Inhoud

Een crisissituatie is vooraf vaak niet te voorzien, net als de gevolgen die het kan hebben. Wel kunt u vooraf al werken aan vaardigheden die helpen het hoofd koel te houden en effectief op te treden. En daar is de training Crisismanagement voor bedoeld.

De crisismanagement training wordt helemaal afgestemd op uw persoonlijke ontwikkelpunten en de behoeften die er zijn binnen uw bedrijf. Zo kunnen wij een training bieden die persoonlijk, herkenbaar en doeltreffend is. Tijdens de training werken we volgens ‘het knoppenmodel’ dat uitgaat van vaste taken en verantwoordelijkheden bij een crisis.

Op basis van een uitgebreid voortraject ontwikkelen wij een trainingsprogramma dat kan bestaan uit de volgende onderwerpen:
– risicoanalyse en scenariodenken;
– prioriteiten van processen en activiteiten;
– activiteiten gericht op de-escalatie en beheersing;
– activiteiten volgens beleid, wet- en regelgeving, procedures en structuren;
– veiligheid en overzicht;
– personeel aansturen/informeren, briefen en debriefen;
– gebruik van tijd;
– consistent handelen;
– omgaan met stressvolle situaties;
– omgaan met (conflicterende) belangen;
– leidinggeven, gelet op algemeen belang;
– geschikte leiderschapsstijl toepassen;
– elementaire gespreksvaardigheden toepassen;
– geven en ontvangen van feedback;
– helikopterview bewaken;
– professionaliteit versus emotionaliteit;
– zelfreflectie: mondelinge reflectie geven op eigen optreden.

Voor wie?

De crisismanagement training is nuttig voor iedereen die tijdens crisissituaties beslissingen moet nemen. Operationeel of strategisch. U leert een crisis in goede banen te leiden, waardoor u escalatie kunt voorkomen en de schade kunt beperken.

Een trainingsgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Zo kunnen wij elke deelnemer voldoende individuele aandacht geven en is er volop ruimte om te oefenen tijdens de simulaties.

Werkwijze

De training Crisismanagement is interactief en praktisch van aard. Ons doel is om u naar huis te sturen met de juiste kennis en vaardigheden om adequaat leiding te geven in een crisissituatie. De methoden die wij hanteren zijn erop gericht dat u de opgedane kennis en vaardigheden kunt terugroepen als dat nodig is. Zelfs als u onder spanning staat.

Samen met de ervaren trainers van Reframe gaat u aan de slag met individuele oefeningen, groepsopdrachten, praktijksimulaties en scenario’s uit de dagelijkse praktijk. We simuleren gevoelens en uitdagingen waar u mee te maken kunt krijgen tijdens een crisis. Denk hierbij aan de elementen spanning, hectiek en tijdsdruk.

Tarief

Bent u geïnteresseerd in een training Crisismanagement, neem dan contact op met Reframe voor een vrijblijvend voorstel!

Subsidie:
Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het scholingstraject vrijgesteld van BTW.

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...