Effectief leiderschap

Resultaat

U wilt graag een inspiratiebron zijn voor uw medewerkers, ze doelgericht aansturen en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Maar u wilt daarbij wel trouw blijven aan uw eigen visie en die van het bedrijf, én draagvlak creëren voor de koers die wordt uitgezet. Hoe pakt u dat aan? En wat doet u als er sprake is van weerstand of spanningen?

Goed leidinggeven en managen vraagt veel van u. U moet meerdere ballen kunnen hooghouden en verschillende rollen kunnen aannemen. Tijdens de training Effectief leiderschap van Reframe leert u daadkrachtig in te spelen op een situatie, zodat u het maximale uit uzelf en uw medewerkers kunt halen. U leert te luisteren naar uw medewerkers, ze aan te sturen op procesniveau en effectief te coachen. En u krijgt meer inzicht in uw eigen houding en uitstraling: hoe kunt u die het beste inzetten om te bereiken wat u wilt bereiken?

Met een persoonlijk, resultaatgericht en praktijkgericht trainingsprogramma helpen de trainers van Reframe u met alle competenties die nodig zijn om effectief leiding te geven aan uw team.

Inhoud

Managers hebben veel verantwoordelijkheden en een breed takenpakket. Bij de training Effectief leiderschap gaan we de breedte in, maar ook de diepte. Alle aspecten van coachend leidinggeven en resultaatgericht managen komen aan bod. Daarnaast is er volop aandacht voor uw persoonlijke leerdoelen. U krijgt inzicht in uw eigen stijl van leidinggeven, de invloed die u heeft op uw medewerkers en de manier waarop u omgaat met spanningen. U leert uw eigen handelen te sturen, zodat u het beste uit uzelf kunt halen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– van probleem naar uitdaging;
– effectief doelen stellen, visie bepalen;
– persoonlijke effectiviteit / persoonlijk leiderschap;
– leiderschapsstijlen;
– doelmatige en planmatige aanpak;
– efficiënt aansturen;
– omgaan met werkdruk, spanning en weerstand;
– communicatie (luisteren, feedback, respectvol confronteren);
– besluitvorming;
– sturen en bewaken van processen;
– zelfsturing.

Voor wie?

De training Effectief leiderschap richt zich op leidinggevenden en managers die het beste uit zichzelf en uit hun team willen halen.

De trainingsgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Effectief leiderschap brengen we uw leiderschapsstijl, kwaliteiten en valkuilen in kaart met behulp van MindSonar. Op basis van deze analyse stellen we een persoonlijk ontwikkelplan voor u op.

Dit is het vertrekpunt voor een intensief trainingstraject dat is afgestemd op uw leerdoelen en valkuilen. U leert uw leiderschapsstijl aan te passen aan een specifieke situatie of een individuele medewerker. We gaan daarbij altijd op zoek naar een aanpak die bij uw persoonlijkheid past, zodat het natuurlijk aanvoelt. Want alleen dan zal uw manier van handelen en communiceren het gewenste effect hebben.

Het trainingstraject bestaat uit individuele oefeningen, groepsopdrachten, reflectiemomenten en opdrachten die u uitvoert op de werkvloer. U werkt samen met een buddy. Jullie houden elkaar scherp, werken samen aan leerdoelen en geven elkaar feedback. Ervaring leert dat dit een succesvolle methode is met blijvend resultaat.

Duur

Leidinggeven en managen is een vak op zich. Omdat wij alle aspecten van effectief leidinggeven willen belichten, heeft onze training een doorlooptijd van 3 maanden. Er zijn 5 gezamenlijke bijeenkomsten en 1 individueel contactmoment. Er is dus sprake van een intensief traject, waarbij we uw persoonlijke leerdoelen geen enkel moment uit het oog verliezen.

Tarief

In-company training: tarief op aanvraag. Neem contact op met Reframe voor een vrijblijvend voorstel voor de training Effectief leiderschap.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het scholingstraject vrijgesteld van BTW.

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...