Conflicthantering

Resultaat

Vermijden, toegeven, doordrukken, samenwerken of compromissen zoeken. Er zijn verschillende manieren om met conflicten om te gaan. Bij welke manier voelt u zich het fijnst? De kans is groot dat u die stijl dan ook het meest hanteert in conflictsituaties.

Zonde. Want afhankelijk van de conflictsituatie werkt de ene stijl beter dan de andere. Als u ‘stijlen’ meer als ‘strategieën’ kunt zien, zijn er veel meer mogelijkheden om met conflicten om te gaan. U kunt dan een conflictstrategie hanteren die het meest effectief is tijdens een specifieke situatie.

Bij de training Conflicthantering van Reframe leert u ‘mee te veren’ met de emotie van de ander en uw gedrag aan de situatie aan te passen. Zo kunt u een conflict ombuigen naar een kans om belangrijke zaken bespreekbaar te maken.

Inhoud

Tijdens de training Conflicthantering krijgt u inzicht in uw eigen houding, gedrag en uitstraling. U gaat aan de slag met technieken om conflictsituaties onder controle te krijgen en de-escalerend op te treden. Bovendien leert u uw eigen spanningen onder controle te houden. De training zit vol met uitdagende en praktijkgerichte opdrachten die zijn gebaseerd op een gedegen theorie en beproefde technieken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– de verschillende conflictsoorten;
– het toepassen van conflicthanteringsstijlen;
– communicatiestijlen tijdens conflicten;
– stijlen vs. strategieën;
– stijlherkenning volgens Thomas & Kilmann;
– gedragskenmerken;
– communicatieniveaus;
– voorkeursstijl bepalen;
– de oorzaken van escalaties en het aanpakken ervan;
– omgaan met weerstand.

Voor wie?

Waar mensen samenwerken, kunnen conflicten ontstaan. De training Conflicthantering is bedoeld voor iedereen die weleens te maken heeft met persoonlijke of zakelijke conflicten op de werkvloer. Volgt u de training van Reframe, dan weet u in het vervolg wat u moet doen bij meningsverschillen, tegenstellingen en conflicten.

Een trainingsgroep Conflicthantering bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Ervaring leert dat u dan maximaal kunt profiteren van de groepsdynamiek, maar dat er ook veel aandacht is voor uw persoonlijke ontwikkelpunten.

Werkwijze

De trainers van Reframe hebben een jarenlange ervaring met het samenstellen en geven van trainingen over omgaan met conflicten. Zij zijn tot een succesvolle mix gekomen van opdrachten die praktisch zijn, persoonlijk en uitdagend. Hierdoor blijven de vaardigheden écht hangen en kunt u ze meteen in praktijk brengen.

De training Omgaan met conflicten bestaat uit individuele oefeningen, groepsopdrachten, praktijksimulaties met een acteur en oefeningen die zijn afgestemd op de dagelijkse praktijk.

Tarief

Neem voor een vrijblijvend voorstel of voor meer informatie over een training Conflicthantering contact op met Reframe! Ook kunt u alle details te weten komen in een geheel vrijblijvend gesprek.

Subsidie:
Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het scholingstraject vrijgesteld van BTW.

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...