Effectief samenwerken

Resultaat

Is uw team effectief aan het samenwerken of samen aan het werk? Deze kleine nuance in de formulering kan grote gevolgen hebben voor uw team.

Écht samenwerken hangt samen met de mate waarin teamleden aandacht hebben voor de gemeenschappelijke doelen en de individuele kwaliteiten die worden ingezet om deze doelen te realiseren. Onderling vertrouwen en oog voor de communicatie is daarbij zeer belangrijk.

Binnen een team dat effectief samenwerkt, heerst er een wij-gevoel in plaats van uitsluitend een ik- of zij-gevoel. Teamleden kunnen bij elkaar terecht en durven elkaar feedback te geven. Niet alleen als het goed gaat, maar ook als er zaken zijn die anders moeten.

Reframe helpt teams bij het praktisch vormgeven van de gemeenschappelijke doelen, gedeelte criteria en het juist inzetten van de individuele kwaliteiten van de teamleden. Al deze elementen worden ‘uitgelijnd’, zodat de neuzen dezelfde kant op komen te staan. Een groep individuen wordt zo een hecht team.

Inhoud

Het trainingstraject Effectief samenwerken van Reframe helpt u om een gedegen fundament te leggen voor een hecht en betrokken team. Hierbij hanteren wij het unieke IK-WIJ-ZIJ principe.

Het IK-gedeelte geeft inzicht in het eigen denken en handelen. Wat straal ik uit? Hoe voel ik me in bepaalde situaties? En waarom voel ik me zo? Bij het WIJ-gedeelte focussen we op verhoudingen binnen de groep. Worden de aanwezige kwaliteiten optimaal benut? Is er genoeg openheid? Zijn de verwachtingen naar elkaar toe reëel? Als laatste behandelen we het aspect ZIJ. Hoe profileert de groep zich naar buiten? Zijn er duidelijke regels en afspraken? Wordt er één lijn getrokken? Ziet ‘de buitenwereld’ ons zoals we graag gezien willen worden?

De volgende aspecten van samenwerken komen aan bod:
– de interne cultuur (waarde en normen);
– gesprekstechnieken (elkaar aanspreken, feedback geven en ontvangen, waarnemen en luisteren);
– theorie rondom groepsprocessen;
– succesfactoren voor effectief samenwerken;
– rollen binnen het team;
– persoonlijke stijl van samenwerken;
– gezamenlijke verantwoordelijkheid;
– procesgericht werken;
– samenwerken tijdens spanningsvolle situaties;
– complementair werken en aansturen;
– het maken van concrete en werkbare afspraken en het bewaken hiervan.

Voor wie?

De training Effectief samenwerken is bedoeld voor teams die graag effectiever willen samenwerken. Mist u gedrevenheid en onderlinge loyaliteit? Zijn er interne conflicten? Moeten de prestaties worden verbeterd? Of is er sprake van een fusie waardoor er onrust is ontstaan? Neem dan contact op met Reframe. Onze ervaren trainers stellen een ontwikkeltraject samen dat is afgestemd op uw medewerkers en uw organisatie.

Werkwijze

Het traject Effectief samenwerken begint met een MindSonar-analyse die inzicht geeft in de manier waarop de afzonderlijke teamleden waarnemen, denken en handelen. Dit geeft een duidelijk beeld van de verhoudingen, knelpunten en kwaliteiten die binnen het team aanwezig zijn.

Wat volgt is een tweedaagse training waarbij verschillende onderwerpen worden behandeld: effectief samenwerken, doelgericht communiceren, persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht. Onze ervaren trainers vallen u niet lastig met ingewikkelde theorieën en abstracte vraagstukken. In plaats daarvan gaan we gaan aan de slag met realistische opdrachten, herkenbare cases en verhelderende simulaties.

We besteden volop aandacht aan reflectie en evaluatie, zodat de vaardigheden en technieken écht blijven hangen. Na afloop van het traject is een solide basis gelegd voor een gedreven team met een eenduidige visie. De teamleden accepteren, vertrouwen en waarderen elkaar.

Tarief

Wilt u een voorstel voor de training Effectief samenwerken of graag wat meer informatie. Neemt u gerust contact op met Reframe. Uiteraard komen wij graag bij u langs voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Subsidie:
Neem contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie.

Reframe is toegevoegd in het CRKBO en daarom is het scholingstraject vrijgesteld van BTW.

Teamdagen Brabant Water

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...