Agressie in de detailhandel

Agressie in de detailhandel is de afgelopen jaren toegenomen.
Een recent onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) bevestigt dit. In het kader van de projecten Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) werden 6.000 ondernemers uit de branche geënquêteerd. Gemiddeld 36% van de ondernemers / filiaalmanagers voelt zich regelmatig onveilig in de eigen winkel. Met 54% ligt de hoogste mate van gevoelens van onveiligheid bij warenhuizen en grootwinkelbedrijven (C&A, V&D, Hema, H&M, Blokker, etc.) op de voet gevolgd door winkels met boeken & kantoorbenodigdheden en luxe- en genotartikelen (juwelen, drank, c.d.’s, bloemen etc.), respectievelijk 43% en 41 %.

Dat agressie in de detailhandel een nijpend probleem vormt, wordt aangetoond door de percentages van ondernemers / filiaalmanagers die daadwerkelijk zijn bedreigd: gemiddeld 34% van de ondervraagde personen. Ook hier zijn de warenhuizen en grootwinkelbedrijven koploper met 49%, gevolgd door winkels met technische apparatuur (audio, cd/video, foto, computer) 43%.

Praktijkgericht trainen met ESF subsidie

Reframe is door het HBD geselecteerd als erkend opleidingsinstituut t.b.v. het ESF Sectorproject Detailhandel 2010 voor de trainingen: Overvaltraining en Omgaan met agressie. Dit betekent dat u voor deze cursussen een zeer aantrekkelijke korting kunt krijgen, dankzij ESF-subsidie.

Agressie in de detailhandel gaat vaak samen met een overval of diefstal, maar kan ook ontstaan vanuit gevoelens van ontevredenheid bij klanten. Wanneer winkelpersoneel niet in staat is op een professionele, de-escalerende manier de klant verder te helpen met een klacht is de kans groot dat zo’n situatie uit de hand loopt. Met alle gevolgen van dien!

Daarom is het belangrijk dat winkelpersoneel deze spanningsvolle situaties herkent, en leert ze op correcte wijze te hanteren. Reframe verzorgt agressie trainingen die speciaal zijn ontwikkeld voor de detailhandel. Ook verzorgen wij trainingen in het kader van opvang en nazorg na een agressie incident of overval. Wij ondersteunen ondernemers bij het ontwikkelen van agressiebeleid en geven praktisch veiligheidsadvies. Deze adviezen omvatten onder meer maatregelen om veiliger te werken (o.a. geldstromen, procedures voor het personeel, sleutelprocedures, kleine bouwkundige aanpassingen).

Een goed agressiebeleid, training en opvang na een incident zijn cruciaal voor uw bedrijfsvoering. U wil per slot van rekening niet geconfronteerd worden met ziekteverzuim, arbeidsongeschikte medewerkers of personeel dat bang is op de eigen werkplek!

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Agressie training

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...