Agressie en geweld

Agressie en geweld vormen een groeiend probleem voor overheidsinstanties, het openbaar vervoer, hulpverleningsinstanties waaronder politie, brandweer, ambulance- en ziekenhuispersoneel, maar ook voor uiteenlopende bedrijfsbranches zoals de detailhandel.
Reframe verzorgt agressie trainingen. Voor iedere professional, binnen elke branche, maken wij een training geheel op maat; toegesneden op de unieke situatie binnen uw werkgebied.
In onze training omgaan met agressie leert u agressieve en spanningsvolle situaties te beheersen.

Ook een overval gaat vaak gepaard met agressie, geweld en bedreigingen. Het is een van de meest ingrijpende incidenten waarmee u of uw personeel geconfronteerd kan worden. Door middel van onze overvaltraining leert u veilig en verantwoord te handelen tijdens een overval of gijzelingssituatie.

Opvang en nazorg na een incident

Een agressie incident heeft een enorme impact op het personeel. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook de werksfeer wordt er negatief door beïnvloed. Slachtoffers van agressie en geweld voelen zich vaak angstig, onzeker en onveilig op hun werkplek. Om ziekteverzuim of zelfs arbeidsongeschiktheid te voorkomen is een snelle, juiste handelswijze bij de eerste opvang en nazorg van cruciaal belang. Uit onderzoek is gebleken dat door een correcte opvang en nazorg de kans op langdurig ziekteverzuim afneemt en dat de re-integratie van werknemers beter verloopt.

Beleid ten aanzien van agressie en geweld

Minstens zo belangrijk als een goede opvang en nazorg is een agressiebeleid gericht op het voorkomen en beperken van agressie en geweld. Reframe geeft u een gedegen veiligheidsadvies, op alle fronten. Wij ondersteunen onder andere bij het opstellen van het agressiebeleid, het agressieprotocol, een risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). Door middel van een trainingstraject op maat brengen wij uw agressiebeleid en agressieprotocol onder de aandacht bij uw medewerkers. Tevens leren zij door middel van praktische oefeningen te handelen volgens het beleid.

Een laag dieper ligt het vraagstuk waar agressie jegens uw personeel vandaan komt. Zijn er lange wachttijden? Hoe gaan uw medewerkers om met klachten? Is uw personeel in staat om klanten professioneel en klantvriendelijk te woord te staan? Vanuit onze expertise geven wij u gedegen advies om de kans op agressie incidenten te reduceren.

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Agressie training

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...