Fysieke weerbaarheid

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid betekent het vermogen om in het dagelijks leven je grenzen aan te geven en je wensen duidelijk kenbaar te maken, waarbij je ook de grenzen van de ander respecteert. Als je weerbaar bent kun je weerstand bieden aan bedreigingen en bezit je de vaardigheden die nodig zijn om je eigen grenzen te verdedigen. Er zijn diverse vormen van weerbaarheid te onderscheiden, waaronder: mentale weerbaarheid en fysieke weerbaarheid.

Fysieke weerbaarheid

Bij de term weerbaarheid denken mensen vaak aan vechtsport en fysieke grepen om jezelf te verdedigen. Fysieke weerbaarheid is echter een klein aspect van onze weerbaarheidstraining. Conflicten zijn in eerste instantie namelijk beter op te lossen door middel van sociale en communicatieve vaardigheden. Fysiek vechten is dan (bijna) nooit nodig. In sommige beroepen is fysieke agressie moeilijker te voorkomen. Daarom biedt Reframe op verzoek ook een maatwerkmodule omgaan met fysieke agressie in de in-company agressietraining.

De visie achter onze weerbaarheidstraining

De nadruk tijdens onze training ligt met name op sociale weerbaarheid (sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, goede communicatieve vaardigheden) en emotionele weerbaarheid (bewust zijn van je eigen waarnemen, denken, handelen en emoties) Het herkennen en erkennen van emoties en het reflecteren op je eigen gedrag resulteert in zelfontwikkeling en meer zelfvertrouwen.

Op het gebied van fysieke weerbaarheid gaan we aan de slag met lichaamstaal, het aannemen van een actieve houding en het uitstralen van zelfvertrouwen. We besteden aandacht aan ademhalingstechnieken, waardoor je tijdens spannende situaties kalmer en zelfverzekerd kunt blijven. Door je spanning onder controle te krijgen kun je helderder nadenken en adequaat op de situatie reageren. Door een juiste fysieke uitstraling en het op verbale wijze duidelijk maken waar voor jou de grens ligt stel je jezelf weerbaar op.

Meer weten over fysieke weerbaarheid en onze weerbaarheidstrainingen? Neem contact op!

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Agressie training

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...