Definitie coaching

In de literatuur is geen eenduidige of eensluidende definitie te vinden van de Engelse term coaching. De term coaching wordt gebruikt voor vele vormen van begeleiding. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan supervisie, intervisie, counseling en therapie. Naast coaching bestaan er ook andere manieren om individuele begeleiding van mensen vorm te geven. Afhankelijk van de situatie en de omstandigheden wordt steeds voor de meest passende vorm van begeleiding gekozen.

Een definitie van coaching die we regelmatig tegenkomen is deze: coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie.

Binnen een coachingstraject worden de doelen vooraf vastgesteld. Doel van coaching is in het algemeen het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van degene die gecoacht wordt.

Ook kan er sprake zijn van teamcoaching. De coach zoekt dan naar collectieve denk- en gedragspatronen binnen de groep en gaat hiermee aan de slag.
Reframe maakt gebruik van verschillende manieren van coaching en begeleiding, zowel individueel als in groepsverband. Coaching gaat altijd uit van het individuele denken, handelen en voelen en is gericht op het effectiever functioneren van mensen.

Wilt u graag meer inzicht in uw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, wilt u efficiënter werken, beter leidinggeven of meer duidelijkheid over uw persoonlijke mogelijkheden, neem dan contact met Reframe op!

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Coaching

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...