Goede communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden, waarom moet ik me daarin verdiepen?
Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld tijdens communicatietrainingen.

U communiceert dagelijks vele malen. Met klanten, collega’s en onbekenden. Als professional bent u het visitekaartje van de organisatie. Het eerste contact door buitenstaanders met uw werkgever loopt vaak via u. Van u als professional mag worden verwacht dat u op een professionele wijze kunt communiceren onder verschillende omstandigheden in verschillende situaties. Daarom zijn goede communicatieve vaardigheden van essentieel belang!

U heeft als kind geleerd om te lezen, te schrijven en te rekenen. Door te leren van uw ervaringen en door de fouten te corrigeren kreeg u deze vaardigheden onder de knie. Veelal communiceert u op een manier die u in de loop van de jaren heeft aangeleerd. De ervaringen zorgen ervoor dat u communiceert op die manier zoals u dat nu doet. Trial by Error noemt men dat. Gespreksvaardigheden hebben de meesten van ons echter nooit geleerd. Hoe voer ik een gesprek? Hoe maak ik contact? Hoe onderhoud ik dit contact? Welke factoren spelen mee in communicatie? Zomaar een paar vragen die belangrijk zijn in het communicatieproces maar vaak lastig zijn om te beantwoorden.

Tijdens onze communicatietrainingen vindt u antwoord op bovenstaande vragen. Wij richten ons op bewustwording van uw eigen gedrag in verschillende rollen en settings. Hierdoor krijgt u inzicht in het effect van uw eigen gedrag tijdens de communicatie met anderen. U ontvangt praktische en direct toepasbare handvatten om meer resultaatgericht en doelgerichter te kunnen communiceren.

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Communicatie training

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...