Conflictbemiddeling / mediation

Merkt u dat u regelmatig ongewild in conflictsituaties terechtkomt? Loopt u tijdens uw werkzaamheden of in een privésituatie tegen een conflict aan dat moeilijk op te lossen is?

Metaprofiel analyse®: een nuttig instrument bij conflictbemiddeling

Metaprofiel analyse® (MPA) is een uitermate geschikt instrument bij conflictbemiddeling en mediation. MPA is een online denkstijlanalyse. MPA meet niet wat u denkt, maar hoe u denkt. Het brengt uw persoonlijke denkstijl in kaart.

Metaprofielanayse meet welke zogenaamde Metaprogramma’s bij een persoon aanwezig zijn.
Metaprogramma’s zijn meetbare denkstijlen met bijbehorende waarden, criteria en gedrag. Voorbeelden van Metaprogramma’s zijn bijvoorbeeld: richt ik mijn aandacht op zaken die goed gaan of ben ik juist gericht op alles wat verkeerd gaat? In hoeverre ben ik ingesteld op het oplossen van problemen, het voorkomen van moeilijkheden, etc.

Samen geven deze Metaprogramma’s een duidelijk beeld van uw persoonlijke, unieke denkstijl. Overigens kunt u in verschillende situaties heel verschillend denken. Op uw werk hanteert u misschien een andere denkstijl dan wanneer u met uw hobby of uw kinderen bezig bent. Daarom meet MPA altijd uw denkstijl voor een bepaalde situatie.

Hoe wordt Metaprofielanalyse toegepast bij conflictbemiddeling?

Door het meten van de denkstijlen van beide partijen wordt inzicht verkregen in de verschillende manieren van denken die het conflict versterkt hebben. De doelstelling van de analyse is te ontdekken hoe de betrokkenen beter met elkaar kunnen communiceren.

Wij begeleiden de onderhandelingen tussen partijen, vanuit het daadwerkelijk belang van eenieder. Het doel van de conflictbemiddeling is te komen tot een gezamenlijk gedragen, optimaal resultaat.

Meer weten of de inzet van Metaprofielanayse bij conflictbemiddeling? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voorstel!

Download de folder & voorbeeld uitgewerkte analyse

Graag alles nog even rustig doorlezen? Download dan hier een voorbeeld_MPA_rapport of een Metaprofiel-Analyse-MPA

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...