Leiderschapsstijlen

Bent u directief? Kunt u goed coachen? Kunt u zaken overlaten aan uw medewerkers of doet u juist liever alles zelf? Hoe mensgericht bent u in uw rol als manager?

Iedere manager heeft vanuit zijn eigen manier van waarnemen, denken en gedrag een eigen voorkeur qua leiderschapsstijl. Maar een succesvolle manager kan zijn/haar leiderschapsstijl aanpassen zodat deze steeds aansluit bij de individuele medewerker. Effectieve leiders zijn zich bewust van hun eigen gedrag en dat van de medewerker en kiezen de juiste leiderschapsstijl bij de juiste situatie.

Door middel van een online denkstijlanalyse (Metaprofiel analyse®) geven wij u inzicht in uw persoonlijke leidinggevende kwaliteiten en valkuilen. Hierdoor bent u nog beter in staat om uw medewerkers beter te begrijpen, aan te sturen en te motiveren. Deze analyse nemen wij standaard af in het voortraject van de training effectief leiderschap.

Hoe bepaalt Metaprofiel analyse welke leiderschapsstijlen ik in huis heb?

Metaprofielanalyse meet welke zogenaamde Metaprogramma’s bij een persoon aanwezig zijn. Metaprogramma’s zijn meetbare denkstijlen met bijbehorende waarden, criteria en gedrag. Voorbeelden van Metaprogramma’s zijn bijvoorbeeld: denk ik in grote lijnen of juist in details, in welke mate ben ik gericht op mensen en relaties, etc.

Via een online test wordt een groot scala aan Metaprogramma’s geïnventariseerd. Vervolgens worden de resultaten geanalyseerd en met u nabesproken. Het bespreken van de resultaten met de trainer werkt inzichtgevend en levert vrijwel automatisch ideeën op voor uw persoonlijke leerdoelen.

Leiderschapsstijlen

Er bestaan veel verschillende typeringen voor leiderschapsstijlen. Een van de bekendste modellen is het situationeel leidinggeven van Hersey en Blanchard. Zij maken onderscheid tussen mensgericht en taakgericht gedrag van de manager, verdeeld over vier leiderschapsstijlen: overleggen, overtuigen, delegeren en instrueren.

Quinn en Rohrbaugh bedachten een model met vier dimensies om een bedrijfscultuur te typeren. Die dimensies zijn mensgericht, beheersgericht, innovatief en resultaatgericht.
Deze vier dimensies omvatten acht verschillende leiderschapsstijlen, te weten:
Resultaatgericht: productiviteit en winst staan voorop.
Leiderschapsstijlen zijn producent / bestuurder.
Beheersgericht: stabiliteit en continuïteit staan voorop
Leiderschapsstijlen zijn controleur / coördinator.
Mensgericht: gaat ervan uit dat betrokkenheid van het personeel zorgt voor betere inzet.
Leiderschapsstijlen zijn mentor / stimulator.
Innovatiegericht: vernieuwingen en aanpassingen binnen de organisatie om effectief de concurrentie aan te gaan.
Leiderschapsstijlen zijn innovator / bemiddelaar.

De resultaten uit de Metaprofiel analyse kunnen direct worden geprojecteerd op bovenstaande modellen. Samen met u kijken we naar welke leiderschapsstijlen u van nature goed passen en welke competenties u nog verder dient te versterken om de verschillende leiderschapsstijlen op effectieve wijze in te kunnen zetten.

Ook uw persoonlijke leiderschapsstijl ontdekken? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voorstel!

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Effectief leiderschap

Download de folder & voorbeeld uitgewerkte analyse

Graag alles nog even rustig doorlezen? Download dan hier een voorbeeld_MPA_rapport of een Metaprofiel-Analyse-MPA

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...