Organisatieverandering

Wilt u de bestaande cultuur binnen uw organisatie doorbreken? Bent u voornemens door middel van organisatieverandering een nieuwe cultuur te introduceren? Heeft u überhaupt zicht op de heersende cultuur binnen de diverse teams in uw organisatie?

Het instrument dat ondersteunt bij het bewerkstelligen van een organisatieverandering is de zogenaamde Metaprofiel analyse® (MPA). Het is een online analyse, die meet welke denkstijlen binnen uw organisatie aanwezig zijn. Door middel van MPA meten we de feitelijke denktrends van de medewerkers binnen uw organisatie of instelling. MPA geeft u inzicht in de huidige situatie en de cultuur op alle niveaus.

Hoe kan ik Metaprofiel analyse gebruiken bij een organisatieverandering?

Om effectief te starten met een organisatieverandering is het cruciaal om een inventarisatie te maken van de huidige situatie. Met MPA helpen wij u om een gedegen analyse te maken van de cultuur binnen uw organisatie of instelling.

Metaprofielanalyse meet welke zogenaamde Metaprogramma’s bij de medewerkers aanwezig zijn. Metaprogramma’s zijn meetbare denkstijlen met bijbehorende waarden, criteria en gedrag. Voorbeelden van Metaprogramma’s zijn: denkt iemand in grote lijnen of let iemand juist op details, is men gericht op het heden, verleden of toekomst, gaat men af op eigen normen en waarden of gaat men juist af op wat anderen vinden, etc. Via een online test wordt een groot scala aan Metaprogramma’s bij alle afzonderlijke medewerkers geïnventariseerd.

Daartoe maken we van alle medewerkers een MPA profiel. Vervolgens kijken we naar de gemiddelde profielen voor de organisatie of instelling als geheel en naar de profielen van divisies, vestigingen, afdelingen of teams. Op die manier brengen wij de cultuurverschillen binnen de organisatie of instelling als geheel en de verschillen tussen onderdelen of individuen in kaart. Deze analyse vormt de basis en het vertrekpunt voor de daadwerkelijke organisatieverandering.

Mooi, maar wat kan ik ermee?

Door onze gedegen sterkte/zwakte analyse brengen wij in kaart welke kwaliteiten er aanwezig zijn binnen uw divisies, teams en afdelingen. Vervolgens kijken wij samen met u hoe u deze kwaliteiten optimaal kunt benutten tijdens het proces van organisatieverandering, zodat uw teams en afdelingen nog effectiever gaan communiceren en samenwerken. We zien tevens of men denkt op een manier die in overeenstemming is met de missie en visie van uw organisatie.

Om een daadwerkelijke organisatieverandering te bewerkstelligen ontwerpen wij naar aanleiding van de analyse een opleidingsplan of trainingstraject dat de knelpunten binnen de diverse afdelingen aanpakt. Vervolgens bieden wij ondersteuning bij het realiseren en implementeren van de gewenste gedragsveranderingen door individuele ontwikkeling, team- en organisatieontwikkeling.

In geval van een reorganisatie helpt MPA om de juiste persoon op de juiste functie te krijgen, werknemers te motiveren en goede teams samen te stellen. Daarnaast helpen wij met MPA leidinggevenden binnen uw organisatie om zowel hun valkuilen als hun sterke punten beter te begrijpen. Het nabespreken van de MPA geeft hen inzicht in waarom zij in bepaalde situaties vastlopen en in andere situaties juist excellent presteren.

Ook uw organisatie versterken? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voorstel!

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Organisatieontwikkeling

Download de folder & voorbeeld uitgewerkte analyse

Graag alles nog even rustig doorlezen? Download dan hier een voorbeeld_MPA_rapport of een Metaprofiel-Analyse-MPA

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...