Teamanalyse

Heeft u het idee dat er meer uit uw team te halen valt? Verloopt de samenwerking en communicatie binnen uw team soms stroef?

Door onze gedegen teamanalyse brengen wij in kaart welke kwaliteiten er aanwezig zijn binnen uw team. Vervolgens kijken wij tijdens een teamcoaching traject samen met u hoe u deze kwaliteiten optimaal kunt benutten, zodat uw team nog effectiever gaat communiceren en samenwerken.

Het instrument dat wij gebruiken bij het maken van een teamanalyse is de zogenaamde Metaprofiel analyse® (MPA). Het is een analyse, die meet welke denkstijl binnen uw team aanwezig is.

Met Metaprofielanayse helpen wij de communicatie binnen uw team te verbeteren, eventuele conflicten binnen uw team op te lossen en uw team op zo’n wijze in te richten dat de denkstijlen van de teamleden elkaar ondersteunen.

Een teamtraject omvat:

  • Individuele MPA’s van alle teamleden met individuele nabespreking
  • Teamanalyse met bespreking van het teamprofiel inclusief sterkte/zwakte analyse
  • Bespreking van de interactie tussen de profielen binnen het team
  • Routeplanning voor verbetering van de interactie en de samenwerking binnen het team.

Wanneer men aan de hand van een teamanalyse weet wat de profielen van de afzonderlijke teamleden zijn en hoe deze op elkaar inwerken, dan kan men:

  • Gemakkelijker voorspellen welke moeilijkheden het team zal krijgen
  • Conflicten beter hanteren
  • De juiste mensen selecteren om het team uit te breiden
  • Mogelijkheden en kwaliteiten van het team optimaal benutten.

Het maken van een teamanalyse, hoe werkt dat?

Metaprofielanayse meet welke zogenaamde Metaprogramma’s bij een persoon aanwezig zijn. Metaprogramma’s zijn meetbare denkstijlen met bijbehorende waarden, criteria en gedrag. Voorbeelden van Metaprogramma’s zijn bijvoorbeeld: is iemand meer een doener of een denker, is de persoon bezig met het bereiken van doelen of juist met het voorkomen van moeilijkheden, wil iemand nauw samenwerken binnen een team of werkt deze persoon juist liever alleen, etc. Via een online test wordt een groot scala aan Metaprogramma’s bij alle afzonderlijke teamleden geïnventariseerd.

Vervolgens worden de resultaten geanalyseerd. In eerste instantie wordt er gekeken naar elk individu afzonderlijk. Vervolgens wordt via een standaarddeviatie een complete teamanalyse van het hele team gemaakt. Als laatste wordt er gekeken hoe de profielen van de individuele teamleden op elkaar inwerken, bijvoorbeeld: welke teamleden zijn tegenpolen van elkaar? Welke teamleden vullen elkaar aan, en op welke vlakken?

Ook uw team versterken? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voorstel!

Dit onderwerp wordt behandeld in de training
Teamcoaching

Download de folder & voorbeeld uitgewerkte analyse

Graag alles nog even rustig doorlezen? Download dan hier een voorbeeld_MPA_rapport of een Metaprofiel-Analyse-MPA

Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen wij voor de 5de keer de CEDEO...

20 juni 2016

Meer nieuws

Wij zijn sociaal

Freelance trainers gezocht voor de training “omgaan met lastig en/of agressief gedrag”! Bekijk snel onze vacature: https://t.co/iY1MFg2vhZ
@ReframeTilburg

Agenda

Momenteel geen agendapunten

Altijd op de hoogte

Volg ons op SocialMedia en blijf op de hoogte.

Zoeken

Zoek binnen de website...